torstai 24. heinäkuuta 2014

Ensisijaiseksi puhelimeksi Geeksphone Peak

Hankin Firefox OS -pohjaisen älypuhelimen Geeksphone Peak:n kesällä 2013. Vuoden sisään kyseinen puhelin on saanut useita päivityksiä ja aivan viimeksi esiversion tulevasta Firefox OS 2.0 -käyttöjärjestelmästä. Aion elokuusta 2014 lähtien ottaa Peak:n käyttöön ensisijaiseksi puhelimekseni. Ehdin jo päättää, että hankin Jollan vaan se suunnitelma haudataan.

Kerronpa perustelut, miksi päätin valita Peak:n:
  • Olen käyttänyt jo noin vuoden ajan käytettynä hankittua Chromebookia (saksalaisella näppäimistöasettelulla!), johon ei voi asentaa varsinaisesti sovelluksia vaan kaikki palvelut ovat verkosta ja HTML5-muotoisia. Esimerkiksi tekstiä tuotan Google Docs:n avulla. Hyvin olen tullut toimeen Chromebookin kanssa. Mutkaton vehje!
  • Firefox OS toimii samalla periaatteella kuin Chromebook. Kaikki sovellukset ovat HTML5-pohjaisia verkkosivuja. Mm. Twitterin ja Facebookin käyttö onnistuu oikein hyvin. Sen sijaan pikaviestimet ja Exchange-sähköposti ovat haastavampia.
  • Firefox OS väittää olevansa aidosti vapaa ja ilmainen. Lähden selvittämään, onko näin. Googlen Android ei sitä *täysin* ole!
Vastustanko asennettavia sovelluksia? Enkö halua tukea ohjelmistokehitystä? Minun kohdallani kysymys on lähinnä kokeilusta. Haluan tietää, pärjääänkö Firefox OS:n varassa arjessa. On mm. ratkaistava, kuinka voin olla yhteydessä edullisesti tyttäreeni. Varmaankin aluksi pitää lähettää sähköpostia. Toivottavasti löytyy jokin pikaviestin tyttären iPhonelle ja Firefox OS:lle.

Lisäksi Firefox OS on valintani, koska Mozilla-säätiö on halunnut tukea vapaata lähdekoodia. Applen laitteet ja sovellukset ovat hyvin toimivia, mutta suljettuja.

Kannattaa muistaa, että Firefox OS -pohjainen Geeksphone Peak tulee olemaan ensisijainen puhelimeni. En hylkää täysin muita käytössäni olevia puhelimia. Edelleen käytän vaikkapa wlan-verkon kautta ilman SIM-korttia myös iPhonea - toissijaisesti siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti